Excavació arqueológica a la Domus del Pi

DSCN3054.JPG

L’antiga domus del Pi es localitza al municipi de Vilanova de Sau, es troba al cim d’un turó, anomenat Puig d’en Riba, situat a uns centenars de metres al nord de l’església de Sant Romà de Sau, actualment sota les aigües del pantà.

La domus del Pi, probablement anomenada antigament de Cascabous, es trobava dins el antic terme del Castell de Cornil, que després va passar a ser de Sau o vall de Sau, lloc de residència de la família Sau.

L’existència de la domus del Pi ha estat coneguda des de sempre. El seu estat de conservació ha sofert diverses vicissituds. Ja el 1276 l’edifici fou destruït per les tropes del bisbe de Vic i les de Gilabert de Centelles. Actualment es troba en runes, quedant encara dempeus una sala amb volta. Al seu costat es poden apreciar encara les restes d’un mur amb fossar que l’envolta parcialment.

Actualment existeix una gran disposició i interès en la recuperació i estudi de les restes arqueològiques a la vall de Sau, fet que es va iniciar amb les excavacions prehistòriques a les veïnes cingleres durant la dècada dels setanta i que ha experimentat una nova revifalla amb les recents descobertes de diverses estructures i enterraments als voltants de la església de Sant Romà de Sau, entre elles la domus del Pi.

DSC01710.JPG
DSC01774.JPG
DSC_4168.jpg
Domus del Pi.JPG

info@hotellariba.comAvís legalHotel la Riba s/n 08519 Vilanova de Sau/Barcelona Tel: 938847023