Ruta: La Riba - Tavertet - La Riba

mapa tavertet.JPG

Ruta no gaire llarga (7 Km), però amb forts desnivells pujant les cingleres (400 m en una distànica de 1,6 Km). Gran part del camí està senyalitzat per les marques del GR-2. Des de dalt de les cingleres de Tavertet podem gaudir d'espectaculars vistes de la vall de Sau. Ès molt recomanable visitar el petit i encantedor poble de Tavertet.

1.Sortida de l'Hotel La Riba en direcció als cingles de Tavertet. A uns 250 m, seguint les marques vermelles i blanques del GR-2, agafem el camí que puja a mà dreta. Al cap d'uns 200 m trobarem una desviació a la dreta, però nosaltres seguim pel camí, fins arribar a una cruïlla de tres camins.

2.En aquesta cruïlla trobem, a l'esquerra un camí de desemboscar, a la dreta continua el GR que utilitzarem a la baixada, i, al davant un corriol que ens porta al Pla del Castell, primer amb una pendent suau però després amb una forta inclinació. Agafarem aquest corriol sense presses i aprofitem per gaudir de les vistes.

3.Al cap d'uns 600 m arribarem al peu del Canal del Castell, un estret passadís entre dues grans roques. A partir d'aquí la pendent es fa més forta i anem pujant fins arribar a dalt de la cinglera, al Pla del Castell, on trobem una pista que, cap a la dreta, ens porta a Tavertet. Podem desviar-nos un moment, agafant la pista a mà esquerra on trobarem , a uns 300 m, el mirador des d'on podem gaudir d'unes bellíssimes vistes panoràmiques.

4.Seguin la pista de mà dreta direcció Tavertet, trobarem, a uns 1500 m, un corriol a la dreta marcat amb els senyals del GR que baixa direcció La Riba. És un camí amb molta pendent i els primers metres són una mica complicats. Baixem pel corriol passant arran les parets del cingle i amb unes vistes indescriptibles. A uns 2 Km trobem una desviació a l'esquerra, però nosaltres anem a la dreta seguint les marques vermelles i blanques del GR. Al cap d'uns 300 m, arribarem a un camp de conreu, que voregem per la dreta fins a trobar, a menys de 100 m, el camí per on hem pujat (punt 2). Referem el mateix camí fins a l'Hotel la Riba.

info@hotellariba.comAvís legalHotel la Riba s/n 08519 Vilanova de Sau/Barcelona Tel: 938847023